Sıra Kerkük petrolünün yağmalanmasında mı?..

Peşmergebaşının Kuzey Irak'ta bütün ihtarlara hatta tehditlere rağmen gerçekleştirdiği hukuk dışı "referandum"un gerçek tahribatı başlamamış bulunuyor. Üstelik; İsrail'in açık...

Peşmergebaşının Kuzey Irak'ta bütün ihtarlara hatta tehditlere rağmen gerçekleştirdiği hukuk dışı "referandum"un gerçek tahribatı başlamamış bulunuyor.

Üstelik; İsrail'in açık seçik, ABD'nin de örtülü desteğine rağmen Irak'ın Kuzey'inde hiçbir zaman; güven, barış ve refahın sağlanamayacağı da biliniyor.

Her ne kadar, ABD'nin desteklediği PYD'nin Irak'ın Kuzey'ini "istila" etme planları yavaş yavaş kozmik kasalardan yeniden çıkarılırken yani Türkiye'ye büyük bir tehdit hatta düşman yaratılmaya çalışılırken, bölgede asıl sorunların başında, "Kerkük petrolü" olduğu zihinleri kurcalıyor.

Acı da olsa gerçekler ne yazık ki, önümüze çıkıyor.

Aslında Irak'ın kuzeyinde, öteden beri, tarihi trajedi yaşanıyor.

Soydaşlarımızın toprakları, evleri, dükkânları, otomobilleri bir bir ellerinden alınıyor.

Hiçbir Türkmen yüksek derecede bir memurluğa yahut güvenlik elemanlığına kabul edilmiyor.

Üstelik Irak, hatta İran, Suriye ve ne acıdır ki Türkiye'den getirilen Peşmergeler Kerkük ve civarına yerleştirilerek, bölgenin nüfus yapısı bozuluyordu.

Başta ABD olmak üzere, İngiltere ve İsrail tarafından desteklenen ve bu üç devletten "askerî" dahil olmak üzere, "maddî" yardım alan Peşmerge yönetiminin, gün geçtikçe Türkmen kardeşlerimize hayatı daha da zehir edeceği anlaşılıyor.

Zaten Amerikalılar bile Barzani'nin "Kürt devleti" sevdası yüzünden Irak'ın "resmen" üçe bölüneceğini artık itiraf ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar