Silahtan elde edilen "kanlı kazanç"!

Yazımızın hazırlandığı son ana kadar, "Suriye'nin doğusu harekâtı" ile ilgili herhangi kayda değer gelişme olmadığından ötürü, Orta Doğu'yu çok yakından ilgilendiren "kritik" olduğu...

Yazımızın hazırlandığı son ana kadar, "Suriye'nin doğusu harekâtı" ile ilgili herhangi kayda değer gelişme olmadığından ötürü, Orta Doğu'yu çok yakından ilgilendiren "kritik" olduğu kadar "hayati" bir durumu yeniden dile getirmek gerekiyor.

Üstelik bu konu, silah satışı ve bundan elde edilen "kanlı kazanç" olduğuna göre, özellikle bölgemizi çok yakından ilgilendiriyor.

Her şeyden önce, dünyadaki silah ticaretinin yüzde 2.5 oranında artarak 398.2 milyar dolar seviyesine ulaştığı biliniyor.

Böylesine bir artışın, dünyanın hem ticari hem politik dengesini bozduğu gibi, insanlık için büyük bir tehdit oluşturuyor olması nedense unutuluyor.

Silah satış hacminin 2002'ye kıyasla yüzde 44 arttığı gözlenirken, dünyadaki giderek artan silahlanma trendine dikkat çekiliyor.

En fazla silah satışı yapan ülkeler sıralamasında Rusya'nın, 2002 yılından beri en çok silah satan ikinci ülke konumundaki İngiltere'yi geçerek ikinciliğe yükselmesi özellikle ABD'de "kaygı" ile karşılanıyor ve dikkatle izleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar