Acımasız İsrail ateşle oynuyor !

Dış politika ile ilgilenen bütün diplomatlar, uluslararası düşünürler, çoğu gazeteciler ve devlet adamları, İsrail'in acımasız istekleri, davranışları ve tehditleri yüzünden Orta Doğu'da...

Dış politika ile ilgilenen bütün diplomatlar, uluslararası düşünürler, çoğu gazeteciler ve devlet adamları, İsrail'in acımasız istekleri, davranışları ve tehditleri yüzünden Orta Doğu'da huzurun, barışın sağlanamadığını biliyor ve bu görüş bazılarınca da kabul görüyor.

Filistin dramı aslında 71 yıl kadar önce başlıyor.

Zaman zaman, özgürlük rüzgarlarının estiği Filistin'de daima acı, kan ve sefalet birbirine karışıyor.

Kim ne derse desin, bu dramın en büyük müsebbibinin İsrail olduğu, reddedilemez acı gerçekleri haykırıyor.

Tabii ki, İsrail'in bitmeyen "toprak ilhak iştahı"na karşı gelmeye zaman zaman kalkışan eski Suriye'yi, Ürdün, Lübnan ve İran'ı unutmamak gerekiyor.

Özellikle, İslam'ın Kutsal şehri Kudüs'ün İsrail'in elinden kurtarılmasına maddi destek ve Hizbullah aracılığıyla askeri baskı yapan İran'ın aktif rolü daima hatırlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar