“Medyayı muazzama”

Başlık bana ait değil. Türkiye’de dört devletin ortak açtığı Youtube kanalı projesinde yer alan birine ait. Yerinde ve anlamlı bir kavramlaştırma olduğu için ondan aldım.Medya dünyasında son...

Başlık bana ait değil. Türkiye’de dört devletin ortak açtığı Youtube kanalı projesinde yer alan birine ait. Yerinde ve anlamlı bir kavramlaştırma olduğu için ondan aldım.

Medya dünyasında son günlerin en ilgi çekici projesini duymuşsunuzdur. ABD’den Amerika’nın Sesi (VOA), Almanya’dan Deutsche Welle (DW), Fransa’dan France 24 (F24) ve İngiltere’den BBC gibi, dünyanın en büyük dört devlet medya kuruluşu bir araya geldi ve Türkçe bir Youtube kanalı kurdu.

Adı “+90”. Sloganı, “tarafsız gündeme bağlan”. Geçen Pazartesi açılışını yaptılar.

Beni de davet etmişlerdi ama gidemedim. Ancak bu ilgi çekici projenin ne olduğunu, neden açıldığını o günden beri merak ediyorum. Kulaklarım açık, ilgili olduğunu düşündüğüm herkese de soruyorum. Sonunda işin perde arkasını az da olsa aralayıp bir şeyler öğrenebildim.

KAR AMACI VE GAZETECİLİK KAYGISI OLMAYAN PROJELER

Hatırlarsınız 17.04.2019 tarihinde “yabancı medyanın Türkiye ilgisi” diye bir yazı yazmıştım. O zaman “+90” kanalı projesi yoktu. Türkçe yayın yapan medya kuruluşlarına her geçen gün yenilerinin eklenmesini ilgi çekici bir gelişme gördüğümden, bu konu hep ajandamda taze duruyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.498 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.088 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar