Filistin’in kıvırcık saçlı çocuklarını ayırmak

Gazze, İsrail tarafından bombalanırken girmiştik Mısır’ın Refah kapısından (2012 yılı). Girdiğim anda biraz ilerde bir bomba patlamış, olduğum yerde donup kalmıştım. Bosna savaşında...

Gazze, İsrail tarafından bombalanırken girmiştik Mısır’ın Refah kapısından (2012 yılı). Girdiğim anda biraz ilerde bir bomba patlamış, olduğum yerde donup kalmıştım. Bosna savaşında gazetecilik yaparken bomba sesine alışkındım. Aradan 17 yıl geçince unutmuşum.

Bir ambulansa bindik. Aslında sınırdan içeri insan taşımakta kullanıyorlardı. O zaman İsrail sınırda hareket eden her aracı vuruyordu çünkü.

GAZZELİ CESUR ÇOCUKLAR

Tepemizde insansız hava araçları, denizde top atışı yapan savaş gemileri ve büyük gürültüyle uçan savaş uçaklarıyla Gazze, tüm dünyanın gözü önünde bombalanıyordu yine. Biz de tam bu ortamda Anadolu Ajansı’nın Gazze bürosunu açıp, dünyaya yayın yapacaktık.

İlk defa orada Gazzeli cesur çocukları gördüm. Yaser, Hasan, Ömer, Lubaba, Metin, Farid, Mustafa…

Gazze’de bombalar patlarken, onlar fotoğraf ve video çekip dünyaya yayıyorlardı. Önceki büromuz vurulmuştu. Bir arkadaşımız da yaralanmıştı. Şimdi yeni büroyu açıyorduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar