Dış politikayı yanlış okuyunca

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya gezisi sırasında, Alman Cumhurbaşkanı şöyle bir açıklama yaptı: “Bu ziyaret normalleşmenin bir ifadesi değil. Bundan çok uzağız. Ama bu ziyaret bir...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya gezisi sırasında, Alman Cumhurbaşkanı şöyle bir açıklama yaptı: “Bu ziyaret normalleşmenin bir ifadesi değil. Bundan çok uzağız. Ama bu ziyaret bir başlangıç olabilir”.

Buna rağmen Türkiye-Almaya ilişkilerinde bayram ilan edenler, sıcak, sımsıcak karşılama diyerek her şeyin normale döndüğünü söyleyenler ve eski günlere kavuştuğumuzu ima edenler çok oldu medyada.

E böyle olunca, kriz yaşadığımız günlerde atılan zehir zemberek manşetlerle, şimdi atılan güllük gülistanlık manşetleri yan yana getirip, çelişkiyi göze sokmaya çalışan çok oldu.

ALMANYA KAMUOYU NEDEN AGRESİF?

Ziyaret öncesi ve sonrası Alman medyası da ilişkilerimiz sanki krizin zirvesindeymiş gibi, yerden yere vurmaya devam etti bizi. Onlarınki de tam mendeburluk.

Almanya seçimleri esnasında iyice kızgınlaşan Alman medyası ve kamuoyu, hala soğumamış. Sanırım Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, biraz da bu yüzden öyle açıklama yapma ihtiyacı hissetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.087 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 746 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar