AK Parti adına konuşanlar

‘Yeni bir devlet kuran ve kurucu lider olarak da Erdoğan’ı seçen’ kişinin neden olduğu sarsıntı devam ediyor. Bu yazıyı yazarken, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, bakanlar, AK Parti sözcüsü bu...

‘Yeni bir devlet kuran ve kurucu lider olarak da Erdoğan’ı seçen’ kişinin neden olduğu sarsıntı devam ediyor. Bu yazıyı yazarken, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, bakanlar, AK Parti sözcüsü bu akla zarar açıklamanın arkasını toparlamak için paralıyordu kendilerini. Allah’tan adam daha fazla konuşmadı. Birleşmiş Milletler'i de yıkıp yenisini kuracaktı yoksa!

‘Bizi bağlamaz, kendi görüşü’ diyerek işin içinden çıkmak niyetinde AK Parti. Hukuken haklılar. Lakin vicdan, algı ve iletişim açısından öyle mi? Sanırım burada tartışmamız gereken bir konu var.

AK PARTİ ESKİDEN İLETİŞİMİ NASIL YÖNETİRDİ?

AK Parti’nin en iyi dönemlerinde (2008-2011), Başbakan Basın Danışmanlığı yaptım. O zaman iletişim çalışmalarının nasıl yapıldığına şahit oldum. Sadece bir tanesini anlatayım.

Başbakanlık'ta gündemde olan konular sıralanıyordu. Çözüm süreci, tarım reformu, AB ile ilişkiler, reformlar, Kürt sorunu vb… Sonra bu konularda AK Parti adına konuyu iyi anlatacak ve faydalı olacak isimler tespit ediliyordu. Bunların neredeyse tamamı bakan, genel başkan yardımcısı, grup başkanı ya da milletvekiliydi.

Erdoğan’ın onayından sonra, Başbakanlığın ve partinin basından sorumlu ofisleri, televizyon ve gazetelere mesaj göndererek, parti ve hükümet içinden bir konuk çağırmak istendiğinde, ‘bu konularda şu isimleri tavsiye ederiz’ deniyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.498 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.088 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar