Tek sağlıklı eylem portakal suyu içmek

BU kadar yanlıştan bir doğruya varmak mümkün olabilir mi?İçeride safları sıklaştırmak için dışarıyla ipleri germenin sağlayacağı bir fayda olabilir mi?Resmen ırkçı, kafatasçı...

BU kadar yanlıştan bir doğruya varmak mümkün olabilir mi?
İçeride safları sıklaştırmak için dışarıyla ipleri germenin sağlayacağı bir fayda olabilir mi?
Resmen ırkçı, kafatasçı, yabancı düşmanı, korku ve nefret taciri dengesiz bir fanatiğin kurduğu oyuna gelmek akıl kârı mı?
Sınırları sadece hakaretlerin, küçümseyici ifadelerin, gurur kırıcı demeçlerin aştığı bir ortamda mantığı ve sağduyuyu dinleyen çıkar mı?
Yaşananlar, Hollanda’nın yaptığı, diplomatik rezaletin daniskası...
Yasal hakkını kullanan protestocuların üstüne at üstünde cop çekip yürünmesi, köpeklere ısırtılması alçakça ve utanç verici uygulamalar.
Hemfikir olunmayacak noktalar değil bunlar; öfkeyle, utançla kızararak izleniyor olan biten.
Peki ne olacak?
Bu kadar yanlıştan nasıl bir doğru çıkacak?
GERÇEKLERE BAKINCA
Öfke ve sandık güdümlü hamasetten mürekkep toz bulutunu aralayıp, bağlanılmış ideolojik iskelelerden palamarı çözüp “gerçeklere” bakmayı denesek mi?
İki ülke arasında 400 yıllık ilişkilerin günümüzde ulaştığı noktayı “ekonomik” açıdan özetleyen bir haber derlemişti dün Cumhuriyet’ten Necdet Çalışkan.
İki ülke arasında geçen yıl 6.6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşmuş.

3 milyar dolar tutarında ithalat yapmışız, 3.6 milyar dolarlık da ihracat. Bir başka deyişle

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar