Tek rakibim Obama bebeğim

BAŞKANLIK koltuğunu Trump’a devreden Barack Obama’ya ilk iş teklifinin online müzik platformu Spotify’dan geldiğini öğrendim.Rock and roll ilahları yâr ve yardımcım olsun; kendisine bu yarışta rakip olduğumu...

BAŞKANLIK koltuğunu Trump’a devreden Barack Obama’ya ilk iş teklifinin online müzik platformu Spotify’dan geldiğini öğrendim.
Rock and roll ilahları yâr ve yardımcım olsun; kendisine bu yarışta rakip olduğumu buradan duyururum!
Olaylar şöyle gelişti...
Spotify önceki gün “Kariyer fırsatları” sayfasında “Çalma Listeleri Başkanı” aradığını duyurdu ve bu pozisyonun görev tanımını yaptı, adaylık için gereken şartları paylaştı.
Yapılacak işler “Çalma listesi editörlerine ve destek birimlerine liderlik, yeni listeler için fikir üretmek vb” olarak belirlenmiş.
Aday olmak için belirlenen şartlarda biraz hile hissetmemek mümkün değil.
Mesela “Lider konumunda bir ülkeyi en az 8 yıl yönetmek”, “Nobel Barış Ödülü kazanmış olmak”, “Doğum günü partisinde rap yıldızı Kendrick Lamar’ın çalmış olması”, “Ünlü müzisyenlerle arkadaşlık” gibi şartlara bakılınca işin Obama’ya göre icat edildiğini düşünüyorsunuz!
Zaten Spotify’ın CEO’su Daniel Ek, Twitter hesabından direkt olarak Barack Obama’ya “Hey birader, bizde şöyle bir iş var. İlgilenir misin?” diye mesaj saldı açıkça.
Ama bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kişiye özel görev tanımı yapılmasına alışığım ve yılmadan mücadeleye girecek gücüm de var çok şükür!
Haberi okuduktan sonra direkt Spotify’ın “kariyer fırsatları” sayfasına gittim ve bu pozisyon için açılan başvuru formunu eksiksiz doldurarak göreve başvurdum.
Ülke yönetmedim ama ilkokulda sevilen bir sınıf başkanıydım.
Bir arkadaşımı bile “Konuşanlar” listesine yazmadım...
Halkın otorite karşısında ezilmesine izin vermedim.
Adil davrandım, kooperatif işlerinde yolsuzluğa bulaşmadım, yakın arkadaşlarıma avantaj sağlamadım.
Müzik bilgisi konusunda Barack Obama’yı bir değil birkaç yüz tur cebimden çıkaracak derecede kendime güveniyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar