Niye takip etmiyorsunuz hocayı?

DİNİ bir cemaatin sözü geçen liderinin toplantı sırasında “Şimdi hayatlarınız için Fatiha okuyacağım” demesi, takipçilerinde tedirginlik, endişe, “gittigidiyoruznoktakom” telaşı...

DİNİ bir cemaatin sözü geçen liderinin toplantı sırasında “Şimdi hayatlarınız için Fatiha okuyacağım” demesi, takipçilerinde tedirginlik, endişe, “gittigidiyoruznoktakom” telaşı yaratır mı?

Bunu kamuoyunun Cübbeli Ahmet olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü’nün takipçilerine sormak gerekebilir, çünkü tam olarak bunu yaşadılar.

Ama “takipçiler” dedim ya; asıl problem de oradan çıkmıştı zaten.

Mahmut Ünlü, takipçilerine “Niye takip etmiyorsunuz beni yutup’ta?” diye yükleniyordu:

“...Kaç takipçisi var biliyor musun o gece 2’de yemek yapanın? Yedi, yüz, bin!

Benim kaç takipçim var şeyde, yutup’ta? 100 bine zor çıktı. Ne diyim size şimdi?

Fatiha okuyacağım ama hayatınıza okuyacağım yani! Allah sizi ihya etsin yani (Amin sesleri yükseliyor). Ya biraz canlanın, kıpırdaşın ya! Millete ayet, hadis okuyoruz, tebliğ okuyoruz; para mı topluyoruz ya?”

ÜZMESENİZE HOCAYI!

Bir yemek programına hem de böyle açık bir farkla geçilmiş olmak belli ki oynatmış sinirlerini.

Durduramıyoruz kendilerini...

Bir süre daha “Allah ıslah etsin!” diyerek yüklendikten sonra tepkiyi ölçmek için ön sıralarda göz göze geldiği bir kişiye soruyor:

“Anladın mı?..”

Aldığı cevap veya cevaba karşılık gelen yüz ifadesi hoşuna gitmemiş olacak ki yüzünü ekşiterek devam ediyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar