'Nerede kalmıştık oradan ağlayalım halimize'

DÜN "okumayı başardığım" en çarpıcı yazı, Tolga Şardan'ın Milliyet'teki "Büyüteç" başlıklı sütununda yayınlandı.Önce şu “okumayı başardığım”...

DÜN "okumayı başardığım" en çarpıcı yazı, Tolga Şardan'ın Milliyet'teki "Büyüteç" başlıklı sütununda yayınlandı.
Önce şu “okumayı başardığım” kısmını açıklamaya çalışayım.

Erken kalkıp gazeteleri web sayfalarından okuyarak güne başlıyorum.

“Tık getiren” galerilerden sıyrılıp okuyacağım doğru dürüst haberlere ve yazılara ulaşabilmek konusunda zaman içinde çok mesafe kat ettim!

Yine de zırvalardan kurtulup asıl okunması gereken yazılara ulaşmak kolay bir iş değil.

*

Mesela...

Analizlerini yakından takip etmeye çalıştığım Şardan’ın yazısı köşesinde ancak arayanın bulabileceği şekilde okuyucusunu bekliyordu.

Bu yazıdan daha önemli bulunup ön plana çıkarılan bazı konular şöyleydi:

Popüler bir televizyon simasının “Orgazm olarak doğuracağım” demeci, “gözde” bir yabancı modelin “Yarın popomu görürseniz” başlığı ile duyurulan “şok şok şok” açıklaması, “Porno yıldızının çok konuşulacak pozları” vesaire...

*

Peki Tolga Şardan ne yazmıştı?

“Güç kazanma savaşı şiddetlendi” başlıklı yazı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan gezisi dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalar arasında satır arasına sıkışan bir cümlenin peşine düşüyordu.

Erdoğan, Gülen cemaatinin emniyetten tasfiye süreciyle ilgili olarak “Bir defa ben ‘Emniyet bunlardan temizlenmiş midir?’ sorusuna ‘Temizlenmiştir” diyemem” cevabını vermişti.

İşte Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın hazırlamakta olduğu “valiler ve emniyet müdürleri kararnamesinde” makam-mevki-yetki-etki kapmak için yürüyen savaşı analiz ediyordu.

“Biraz uğraşarak” bu analizin tamamını okumanız gerekiyor aslında ancak yansıttığı manzaranın “ürkünçlüğünü” özetlemek için Şardan’ın yazısından şu bölümü “aynen” aktarmak isterim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 97 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 123 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar