İyi olur...

KENDİ vatandaşına silah doğrultup öldürecek kadar gözü dönmüş, düşmanın bile bir kurşun atmadığı/atamadığı Gazi Meclis'i bombalayacak kadar şeref yoksunu bir darbe girişiminin...

KENDİ vatandaşına silah doğrultup öldürecek kadar gözü dönmüş, düşmanın bile bir kurşun atmadığı/atamadığı Gazi Meclis'i bombalayacak kadar şeref yoksunu bir darbe girişiminin ağzının payı verildi.

Travmayı hâlâ iliklerine kadar hisseden ülkenin bugünden yarına normalleşmesini beklemek gerçekçi, mantıklı bir yaklaşım olmaz.

Bu hıyanete soyunanların zerre kadar izi kalmayacak şekilde tasfiye edilmesi, hukuk çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması şarttır, bir tereddüt yaşamadan desteklenmelidir.

Bu darbe kalkışması sırasında birbirine zıt siyasi görüşlerin ortak tavır göstermesi, demokrasinin yanında saf tutması umut vericidir.

Peki bu tarihi ve büyük kırılmanın sonrasında yarınların Türkiye’si için -yeni bir başlangıç şansı da yakalanmışken- ne yapılırsa, neler yapılırsa iyi olur?

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün vurguladığı üzere “Duygusallıktan uzak, hukuk içinde, kararlı” ve elbette akılcı davranırsak iyi olur.

Toplumu farklılıkları üzerinden kutuplara, mahallelere, camialara bölmek üzerine kurgulanmış siyasi hamlecilik yerine darbe karşısında beliren ve tutkalını oluşturan ortak özelliklerine sahip çıkarsak iyi olur.

Vurgulandı, bir daha vurgulamakta fayda var. Görevlere devlet ve millet hizmetine soyunanları seçerken partizanlık dışlanırsa, siyasi bagaj kriteri yerine dürüstlük ve işine bağlılık esas alınırsa iyi olur.

“Öfkeyle kalkan zararla oturur” sözünü kulağımıza küpe edersek, linç kültürüne kapıyı açabilecek ve böylece ülkeyi kaosa, felakete sürükleyebilecek “ortamların” zeminini yol yakınken terk edebilirsek iyi olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar