Boğaz’ı bu hızla yalak yaparız olur biter

ÇITONK!.. Çıtank!.. Çototonk!..Deniz üzerine kurulan şahmerdan, Fındıklı sahilinin açıklarında İstanbul Boğazı’nın böğrüne böğrüne dev kazıklar çakıyor...

ÇITONK!.. Çıtank!.. Çototonk!..
Deniz üzerine kurulan şahmerdan, Fındıklı sahilinin açıklarında İstanbul Boğazı’nın böğrüne böğrüne dev kazıklar çakıyor böyle sesler çıkartarak...
2013’te “Bir otobüs durağının bile yeri değişse halka (İstanbul halkına) sorulacak” diyen Kadir Topbaş’ın “tipini” bile henüz görmek nasip olmayan “Martı Projesi” için İstanbul Boğazı’nı doldurma çalışmaları tam gaz devam ediyor.
İstanbul’u (her şeye rağmen) dünyanın en güzel şehirlerinden biri (birincisi) kılan İstanbul Boğazı’na yapılan ilk hakaret değil bu elbette.
Üsküdar’dan Kadıköy’e, Emirgan’dan İstinye’ye, Kuruçeşme’den Telli Baba’ya doldurduk, dolduruyoruz, dolduracağız inşallah İstanbul Boğazı’nı!
İskele düzenlemesi diyerek, 10 yılda belki 10 kere dolacak miting meydanı diyerek, yer tırtıklamak gerekiyor denizden çünkü!
“İskele Park” adı altında akla, vicdana, bilime sığmayacak bir rant kararlılığıyla, “Yanına bir de otopark konduralım, para basılır buradan yahu” hoyratlığıyla doldurmak gerekiyor Boğaz’ı çünkü!
Dev kazıklar çakarak, beton bloklar atarak, kalan balığın ve kuşun rızkına göz dikmek şarttır çünkü!
Hayatı besleyen, büyüten, yaşatan, güzelleştiren akıntılarına Boğaz’ı bir durgun suya çevirmek pahasına ket vurmak çok ama çok kârlı bir işe dönüşmektedir çünkü!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar