1984 niye liste başı oldu?

ÇOK satan kitaplar listesinin zirvesine 68 yıllık bir klasik yerleşti geçtiğimiz günlerde.George Orwell’ın ömrünün son demlerinde yazıp tamamladığı kitabı “1984” yıllardır düzenli...

ÇOK satan kitaplar listesinin zirvesine 68 yıllık bir klasik yerleşti geçtiğimiz günlerde.
George Orwell’ın ömrünün son demlerinde yazıp tamamladığı kitabı “1984” yıllardır düzenli olarak belli miktarda satmayı sürdüren kitaplardandı.
Ancak son dönemde satışı birdenbire hızlandı, kitap satış listelerinde belirdi ve nihayetinde 1 numaraya ulaştı.
Kitabın yayıncısı olan Penguin, şaşkın ve herhalde sevinçli bir şekilde planları dışında yeniden baskıya gireceklerini duyurdu.
Orwell’ın yaşarken kaygıyla ve üzüntüyle izlediği totaliter rejimlerin yükselişinden hareketle yazdığı romanının 68 yıl sonra yaşadığı bu “ikinci bahar” pek kimseye sürpriz gelmedi açıkçası...
ZEHİRLİ BİR DİL
Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından hem kendi vatandaşlarının hem de dünyanın geri kalan kısmının önemli bir bölümünü isyana sevk eden performansı malum.
Yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, “kendi gibi olmayana” zulmü reva görmek... Ne ararsanız var.
Diliyle, imzasıyla, gelecek tasavvuruyla zehir saçan bir zihniyet eline geçen büyük gücü iyilik yerine kötülük devşirmek için kullanıyor işte.
Meksika sınırına duvar öreceğini, parasını Meksika’dan gelen mallara uygulanan vergiyi yüzde 20’ye çıkartarak alacağını söylüyor.
“Almanya’yı sevmem...” diyor...
Çin’le ucu savaşa gidebilecek bir tartışmanın fitilini ateşlemekten geri kalmıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar