Zarrab davası, Çağlayan’a tutuklama

REZA Zarrab tutuklandığında yargılandığı New York Güney Bölge mahkemesine dikkat çekmiştik. ABD’nin, “devlet olarak kullanacağı”davaları hep bu mahkemede açtığını...

REZA Zarrab tutuklandığında yargılandığı New York Güney Bölge mahkemesine dikkat çekmiştik. ABD’nin, “devlet olarak kullanacağı”davaları hep bu mahkemede açtığını vurgulamıştık.

Arkasından da “Zarrab davası Türkiye’nin güvenlik sorunu”tespitini yapmıştık. Haklı çıktık.

GELİŞMELER PLANLI

Gelişmelerin bir plan dahilinde olduğu belli. Önce FBI Reza Zarrab’ı ikna edip Amerika’ya götürdü. Sonra tutuklandı. Arkasından Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan

Atilla FBI’ın isteğiyle ABD’de hapse atıldı. Atilla’nın adı iddianamede açıkça yer alıyordu. Buna rağmen ABD’ye neden gittiği hala meçhul! “Toplantıya katılmak için gitti” açıklamaları ikna edici değil.

ÇITA YÜKSELTİLDİ

Türkiye’nin girişimleri etkili olmadı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ABD ziyaretleri fayda vermedi. New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara değişti. Ama sonuç değişmedi.

Türkiye devletinin bankası Halkbank Genel Müdür Yardımcısından sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanı hakkında tutuklama kararı verildi.

İşin bununla sınırlı kalmayacağı da açık.

İRAN’A AMBARGONUN DELİNMESİ

Daha önce de yazmıştım. Tekrar belirtmekte yarar var. Türkiye’nin, İran’a yönelik ABD merkezli ambargoyu delmesi doğrudur.

İran 2009 krizinde Türkiye’ye büyük destek vermişti. Zor günlerinde Türkiye’nin de İran’a destek vermesi olumludur. Birincisi vefadır. İkincisi Türkiye’nin çıkarınadır. Üçüncüsü komşuluğun gereğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar