Memura, emekliye ‘bayram ikramiyesi’ ne oldu?

Hükümetle memurlar için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memura bayram ikramiyesi verilmesi talep edilmişti. Memur-Sen de diğer sendikalar da aynı talebi iletmişlerdi. Memur için öngörülen bayram...

Hükümetle memurlar için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memura bayram ikramiyesi verilmesi talep edilmişti. Memur-Sen de diğer sendikalar da aynı talebi iletmişlerdi. Memur için öngörülen bayram ikramiyesi emekliler için de geçerli olacaktı.

Hatta rakam bile telaffuz edilmişti. Bin 950 lira. Yandaş medya da müjdeyi vermek için sabırsızlanıyordu. 21 Ağustos öncesinde yapılan haberlerde hep “bayram ikramiyesi”nden söz edildi.

UNUTTURULDU

Derken anlaşma imzalandı. Ortada ikramiye falan yok. Hükümet de toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren yetkili sendika Memur-Sen de “ikramiyeyi”ağzına almadı. “İkramiye” haberlerini öne çıkaran yandaş medya da “Şu ikramiye işi ne oldu” diye sormadı.

“Bayram ikramiyesi” yalan oldu.

BİR KURBAN PARASINI ÇOK GÖRDÜLER

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’la konuştum. Koncuk Hükümete tepkili. Ondan daha fazla toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren Memur-Sen’e kızgın. Memurun, emeklinin hakkını savunmadığını bildirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar