Esad düşmanlığı zehirli! Şam’la işbirliği ne kazandırır?

Suriye’de Esad’ın iktidarda kalıp kalmayacağı ile ilgili tartışma bitti. Esad kalıcı. Ülkede hakimiyetini arttırıyor. Suriye’nin en büyük şehri Halep’i kontrol altına aldıktan sonra adım...

Suriye’de Esad’ın iktidarda kalıp kalmayacağı ile ilgili tartışma bitti. Esad kalıcı. Ülkede hakimiyetini arttırıyor. Suriye’nin en büyük şehri Halep’i kontrol altına aldıktan sonra adım adım ilerliyor.

Şimdi sıra Deyrezor’da. Esad’ın ordusunun şehre girdiği haberleri geliyor. Deyrezor önemli. ABD’nin “Güney Koridoru” planı çöpe gidiyor. Irak merkezi hükümeti ile Suriye ordusu sırt sırta geliyor.

SIRA PYD’YE DE GELECEK

Bundan sonra hedefte, tüm Suriye topraklarının terör gruplarından temizlenmesi var. Sıranın PKK/PYD’ye geleceği çok açık.

PKK/PYD bölgesi olarak gösterilen Haseke ve Kamışlı’da Suriye bayrağı hiç inmedi. Olayların başladığı günden beri göklerde. Şimdi bölgedeki diğer bayrakların indirilmesi gündemde.

Bu Türkiye’nin güvenliği için de gerekli.

Sürekli tekrarlıyoruz. Türkiye ile Esad yönetiminin el ele vermesi gerekiyor. Gelinen noktada bu bir zorunluluk. Türkiye’nin toprak bütünlüğü için de şart.

ESAD DÜŞMANLIĞI

Bölgedeki gelişmeleri Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal’la konuştum. Türkiye’yi yönetenlerin Esad düşmanlığı saplantısına dikkat çekti. Bu saplantı nedeniyle mantıklı bir dış politika ortaya konulamadığını söyledi. “Esad düşmanlığı”nın Türkiye’nin dış politikasını “zehirlediğini” bildirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar