Erdoğan hangi 'atları' değiştirecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak “istihbarat zafiyeti” vurgusu yapmıştı. “Zafiyetin sorumluları ile ilgili ne yapılacağı” sorusuna da “Dere geçerken at...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak “istihbarat zafiyeti” vurgusu yapmıştı. “Zafiyetin sorumluları ile ilgili ne yapılacağı” sorusuna da “Dere geçerken at değiştirilmez. Şu anda bu sürecin içindeyiz” yanıtını vermişti.

Şimdi derenin geçilip geçilmediği tartışılıyor.

Birileri ise ince hesaplar peşinde. “Derenin daha geçilmediği” algısı yaratma çabasında. “Ulusalcılar darbe yapabilir” diyerek hedef şaşırtmaya çalışıyor.

İddiaların asıl sahibi CIA. Ama içerde de yandaşları olduğu çok açık. Bu iddiaları ortaya atanların istihbarat zafiyeti gösterenlerle (!) ilişkisi var mı bilemiyorum. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Daha dere geçilmedi, aman ha!” mesajı vermeye gayret ettikleri açıkça hissediliyor.

DEFOLULAR

Şu aralar telaş içinde olanlar var. Çoğu defolu. Sıranın kendilerine gelmesinden endişeliler. Patronları giderse kendilerinin de gideceğini biliyorlar. Paçayı kurtarmak için akla hayale gelmedik işler yapıyorlar.

Türkiye’yi yönetenler genelde defolu isimlerle çalışmayı pek sever. Defoları sayesinde onları kontrol altında tutacaklarını düşünürler.

Ama zaman içinde herkes birbirinin sırlarını öğrenmişse “pat” durumu ortaya çıkar.

Geçici ateşkes durumu yaşanır. Herkes fırsat kollar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar