CHP tehlikeli yolda!

CHP 16 Nisan halk oylaması öncesinde nispeten daha dikkatli davranıyordu. Wikileaks belgelerine göre, “Gölge CIA” olarak adlandırılan “Stratfor”un “TR 705” kod adı verdiği Sezgin Tanrıkulu gibi isimler pek...

CHP 16 Nisan halk oylaması öncesinde nispeten daha dikkatli davranıyordu. Wikileaks belgelerine göre, “Gölge CIA” olarak adlandırılan “Stratfor”un “TR 705” kod adı verdiği Sezgin Tanrıkulu gibi isimler pek ortalıkta görünmüyordu.

PKK terörü, FETÖ, Suriye ve Irak’taki gelişmeler konusunda yapılan açıklamalar daha dengeliydi.

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi ile ilgili olarak “kontrollü darbe” çıkışını bir kenara bırakırsak, “CHP düzelecek” beklentisi artmıştı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Ama “Adalet yürüyüşü” ile birlikte CHP’ye bir haller oldu.

Klasik bir yöntem uygulandı.Yürüyüş el altından desteklenerek, Kılıçdaroğlu’nun özgüveni arttırıldı.

Yenikapı mitinginden sonra da “Ben neymişim be abi” havası öne çıktı.

CIA PROJESİ YÜRÜRLÜKTE

CHP “Adalet Yürüyüşü”ne başlarken uyarmıştık. ABD projesine dikkat çekmiştik. CIA’nın, “CHP ile HDP’yi yan yana getirmek için düğmeye bastığına ‘Adalet Yürüyüşü’nü bu amaçla kullanacağına” vurgu yapmıştık.

Keşke yanılsaydık.

Ama dediğimiz çıktı. CIA, “Adalet Yürüyüşü”nü önemli ölçüde fırsata çevirdi.

CHP’de, PKK, FETÖ, ABD ve AB karşıtlığı törpülendi. Tayyip Erdoğan’a karşı “ABD, AB, FETÖ ve PKK ile ittifak” anlayışı öne çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar