Binali Yıldırım’a ne oldu?

Binali Yıldırım AKP Genel Başkanı ve Başbakan olduğunda, "Dostlarımızı çoğaltıp, düşmanlarımızı azaltacağız" diye yola çıkmıştı. Gerilim yerine, sakinleştirici...

Binali Yıldırım AKP Genel Başkanı ve Başbakan olduğunda, "Dostlarımızı çoğaltıp, düşmanlarımızı azaltacağız" diye yola çıkmıştı. Gerilim yerine, sakinleştirici laflar ediyordu.

Bazen espri yapacağım diye garip sözler söylese de herkes hoşgörü ile bakıyordu. Toplumun bütün kesimlerinde "makul adam" değerlendirmesi öne çıkmıştı.

Ama zaman içinde bir haller oldu. Tuhaf çıkışlarıyla gündeme gelmeye başladı. En son, "Ergenekoncular, Balyozcular sırasını savdı. FETÖ’cülere görevi devretti" diye tuhaf bir açıklama yaptı.

ERGENEKONCULAR VE FETÖ (!)

"Ergenekoncular" ve "FETÖ". Yan yana getirmek mümkün değil. Ama Başbakana göre, Ergenekoncular, Balyozcular, görevi FETÖ’cülere devretmiş. Bunu söyleyen AKP’nin bir ilçe örgütündeki üye olsa güler geçeriz. Ama Başbakanlık koltuğunda oturan zat olursa iş değişir.

Ergenekon, Balyoz gibi tertiplerin FETÖ’nün işi olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu birçok kez ifade etti.

Buna rağmen Binali Yıldırım’ın "Ergenekoncular"la "FETÖ"’yü işbirliği içinde göstermesi ilginç.

FETÖ İLE MÜCADELE

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi davaları başladı. FETÖ ile mücadele sürüyor. Ama bazı sıkıntılar yaşandığı da malum. FETÖ her yere sızmış. Ama Başbakan Yıldırım, "AKP’de FETÖ’cü olmadığı" konusunda ısrarlı.

Hadi bunu anladık. Bazı sıkıntıları var. Geçmişte o kadar iç içe girmişler, FETÖ ne istediyse hiç itiraz etmeden o kadar çok şey vermişler ki işin içinden çıkmakta zorlanıyorlar.

Ama FETÖ ile mücadeleden sorumlu en önemli makamda oturan birinin, "Ergenekoncular, Balyozcular sırasını savdı. FETÖ’cülere görevi devretti" düşüncesine sahip olması vahim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar