Bayramda AKP sohbetleri

Uzun bayram tatili bitti. Ankara sokakları sakindi, yeniden kalabalıklaştı. Bizde gelenektir. Kurban Bayramı’nda genelde ailelerle birlikte olunur. Bu kez de durum değişmedi. Birçok Ankaralı bayramı memleketinde geçirdi. Kimi...

Uzun bayram tatili bitti. Ankara sokakları sakindi, yeniden kalabalıklaştı.

Bizde gelenektir. Kurban Bayramı’nda genelde ailelerle birlikte olunur. Bu kez de durum değişmedi. Birçok Ankaralı bayramı memleketinde geçirdi. Kimi Karadeniz’e, kimi Akdeniz’e, kimi Ege’ye, kimi Doğu ve Güneydoğu’ya, kimi de Orta Anadolu’ya gitti.

Şimdi döndüler. İşyerlerinde, apartmanlarda, otobüslerde, kahvehanelerde, … hep tatil sohbetleri yapılıyor.

EN GENİŞ KAMUOYU YOKLAMASI

Uzun tatil, aynı zamanda ciddi bir kamuoyu yoklaması da olmuş. Yapılan bayram görüşmelerinde gündemde genelde siyaset varmış. En çok da Erdoğan ve AKP’nin durumu konuşulmuş.

Ekonomik krizin etkileri halkı vurmaya başlamış. Kredi Garanti Fonu kaynaklı krediler sorun çözmemiş, iflasları ertelemiş.

HALK KARAR AŞAMASINDA

Bayram sonrası yüz yüze ve telefonla yaptığım görüşmelerde, memleketlerine dağılan Ankaralıların gözlemlerini dinledim. İlginç tespitleri var. Halkın geniş kesiminin önümüzdeki dönem için karar aşamasında olduğu anlaşılıyor.

Anlatılanlar, ciddi kamuoyu araştırma kuruluşlarının “AKP 7 Haziran seçimlerinin altına düştü” tespitini doğruluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar