AKP’de kim, kimi niye koruyor?

AKP’de FETÖ ile ilişkisi bulunanlar, karanlık ilişkileri olanlar, iş takiplerinden servet edinenler, … biliniyor. Hangi şirkette kimin ne kadar ortaklığı var, ortalıkta. Üstelik bütün bilgiler de Saray’da...

AKP’de FETÖ ile ilişkisi bulunanlar, karanlık ilişkileri olanlar, iş takiplerinden servet edinenler, … biliniyor. Hangi şirkette kimin ne kadar ortaklığı var, ortalıkta. Üstelik bütün bilgiler de Saray’da toplanıyor.

FETÖ ile ortaklık kuran işadamları bile tek tek uyarılıyor. İhaleler ellerinden alınıyor. İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi ihalesinde yaşananlar buna örnek. Doğru da yapılıyor.

Ama iş eski ekibe gelince duruyor. Bu da partide gerilimi arttırıyor.

İç tartışma giderek büyüyor. Başbakanlık duvarları arasında başlayan tartışma daha sonra AKP Genel Merkezine taşınmıştı. Şimdi Saray’ın odalarında yapıldığı ifade ediliyor.

KİM BUNLAR?

15 Temmuz ve FETÖ ile ilişkisi olan bazı isimler ısrarla korunuyor. Erdoğan “paralel yapı”yı gündeme getirirken, “Devlette paralel yapı falan olmaz” diyen AKP’li hâlâ yönetici. FETÖ’yü koruyup kollayan eski başbakan, bakanlar, üst düzey bürokratlar, … hâlâ özel davetlerde en önlerde.

ByLock kullanan siyasilerin üzerine gidilmiyor. Pensilvanya’da Fethullah Gülen’in önünde diz çökenlere ses çıkarılmıyor. Aralarında hâlâ bakanlık koltuğunda oturanlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar