ABD’den aynı yöntem Suriye’de Irak taktiği!

ABD Suriye’de yoğun mesaide. Bir yandan PKK/PYD’ye silah sevkiyatını sürdürürken, diğer taraftan bölgede yerel ve genel seçimlere hazırlanıyor. Ekim ayında yerel, arkasından da genel seçimler yapılacak....

ABD Suriye’de yoğun mesaide. Bir yandan PKK/PYD’ye silah sevkiyatını sürdürürken, diğer taraftan bölgede yerel ve genel seçimlere hazırlanıyor.

Ekim ayında yerel, arkasından da genel seçimler yapılacak. Amerikalılar, “Bu işler sonbaharda bitecek” diye konuşuyor. Planları bu!

ABD fiili durum yaratıyor. PKK/PYD’ye düzenli ordu kuruyor, yönetim belirliyor. “Burası ayrı devlet” mesajı veriyor.

Irak işgali öncesi ve sonrasındaki yöntem Suriye için de devrede.

AYNI FİLM

Bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen 21.yy. Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek de aynı görüşte. “Irak’ta izlediğimiz filmi şimdi Suriye’de izliyoruz” dedi.

Arkasından da 2003’te işgal sonrası Irak’ta yaşananları hatırlattı:

“ABD, Irak’ta seçimler yapılmadan Barzani bölgesinde yerel, genel seçimleri yaptırdı. Sonra da bu durum veri olarak alındı ve Irak anayasayasına kondu. Şimdi aynı yolla PKK/PYD bölgesi Suriye anayasasına sokulmaya çalışılacak.”

ÇÖZÜM: PKK/PYD VURULMALI

Cahit Armağan Dilek emekli bir asker. “Çözüm ne?” diye sordum. Yanıtı şöyle oldu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar