Cumhuriyetçiler hızla gençleşiyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yine görkemliydi. Halk Cumhuriyete sahip çıktı. Türkiye’nin her yerinde ayaktaydı. Başkent Ankara’da kutlamaların merkezi Anıtkabir’di. Önce resmi tören yapıldı....

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yine görkemliydi. Halk Cumhuriyete sahip çıktı. Türkiye’nin her yerinde ayaktaydı.
Başkent Ankara’da kutlamaların merkezi Anıtkabir’di.
Önce resmi tören yapıldı. Arkasından halk Anıtkabir’e akın etti. Gece geç saatlere kadar doldu doldu boşaldı.
HERKES ORADAYDI 
Toplumun tüm kesimleri oradaydı. Vatandaşlar, çoluk çocuk toplanmış Ata’sına gelmişti. Anne babaların Anıtkabir’de çocuklarına Atatürk’ü anlatırkenki duyguları yüzlerine yansıyordu. 
Sadece Türkiye’den değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler de oradaydı. Viyana’dan kutlamalara katılan bir aile ile karşılaştım.
İki çocuğunu almış gelmişler. Çocuklar daha küçük. Biri ilkokulda, diğeri ortaokulda. Onlar da Cumhuriyet Bayramını yaşasın, Anıtkabir’i görsün, Ata’sını unutmasın diye düşünmüşler. Akşam saatleriydi. Hepsi çok mutluydu. Özellikle halkın Atatürk’ü, Cumhuriyeti coşkuyla sahiplenmesinden  etkilenmişlerdi.
GENÇLER ÇOĞUNLUKTAYDI
Yaklaşık 5 saate yakın Anıtkabir’de ve çevresinde kaldım. 7’den 70’e herkes oradaydı. Ziyaretçilerle sohbet ettim. En çok dikkatimi çeken gençlerin sayısındaki artıştı. 
Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılanlar ve Anıtkabir’i ziyaret edenlerin ağırlığı orta yaşlı ve yaşlılardı. Bu durum zamanla değişti. Son yıllarda gençlerin ağırlığı giderek arttı.
Bu yıl çok sayıda ortaokul ve lise öğrencisi vardı. Gruplar halinde gelmişlerdi. Belli ki okullarında örgütlenmişler, 29 Ekim gününü Anıtkabir ziyaretine ayırmışlardı.
Ziyar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin ikiyüzlülüğü 26 Nisan 2024 | 30 Okunma ABD tehlikeli bir kumar oynuyor… 25 Nisan 2024 | 1.089 Okunma ABD: Asker yerine kurşun gönderiyoruz 24 Nisan 2024 | 345 Okunma Amerikancıların heyecanlanması iktidarı uyarmalı 22 Nisan 2024 | 533 Okunma AK Parti’de pusuda bekleyenler… 21 Nisan 2024 | 2.383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar