15 Temmuz tartışmaları Kim kimi kolluyor?

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi ile ilgili davalar sürüyor. En kritik davalardan biri olan Akıncılar Üssü Davasının duruşmaları da başladı. Savunmalar komik. FETÖ imamı Kemal Batmaz sorular karşısında...

15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi ile ilgili davalar sürüyor. En kritik davalardan biri olan Akıncılar Üssü Davasının duruşmaları da başladı.

Savunmalar komik. FETÖ imamı Kemal Batmaz sorular karşısında tam anlamıyla çuvalladı. FETÖ için çember hızla daralıyor.

BASINDAKİ TARTIŞMA

Darbe davaları sürerken hâlâ karanlıkta kalan noktalar var. Darbe gecesi yaşananlarla ilgili anlatılanlar kimseyi tatmin etmiş değil.

Konu basında da tartışılıyor. Köşe yazarları kafalarına takılan soruları madde madde sıralıyor. Bırakalım farklı gazetede yazanları, aynı gazetede yazanlar bile kapışmış durumda.

Giderek sertleşen tartışmanın merkezinde MİT ve Müsteşarı Hakan Fidan var.

NE OLUYOR?

15 Temmuz gecesiyle ilgili “bilinmeyenler”(!) piyasaya sürülmeye başlandı. Sızdırılan bilgilerle “yönlendirme” yapılmak istendiği hissediliyor. Belli ki bazı sıkıntılar var. Kamuoyu oluşturma gayretleri dikkat çekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın sözleri arşivlerde duruyor. “İstihbarat zaafı” konusunda söyledikleri açık.

Her şey ortada. Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok. Bu zaafın nedeni önemli. Asıl tartışılması gereken bu! Neden?

SAVUNMA ANLAMSIZ

Ülke darbe girişimi ile karşı karşıya. Ülkenin Cumhurbaşkanı otelde sıkışmış kalmış. Başbakan ne olup bittiğini bilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’da neler oluyor? 17 Mayıs 2024 | 2.016 Okunma Sinan Ateş cinayeti düşmana silah olmamalı 15 Mayıs 2024 | 36 Okunma Kamuda tasarruf gariban memura mı? 15 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Sinan Ateş cinayeti… Kim kimi, neden sıkıştırıyor? 13 Mayıs 2024 | 4.528 Okunma CHP’de sular erken mi ısınıyor 12 Mayıs 2024 | 1.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar