Seçmen bize uzlaş mesajı verdi

ADALET ve Kalkınma Partisi kurmayları neredeyse seçim gecesinden beri toplantı halinde. Önce bakanlar ve partinin MYK'sı birlikte toplandı. Sonra Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, MYK üyeleriyle teker teker baş başa...

ADALET ve Kalkınma Partisi kurmayları neredeyse seçim gecesinden beri toplantı halinde.

Önce bakanlar ve partinin MYK'sı birlikte toplandı. Sonra Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, MYK üyeleriyle teker teker baş başa görüşmeler yaptı. Ardından MYK ile bir kez daha toplanıldı; bu toplantıya artık AK Parti yönetiminde olmayan tecrübeli eski yöneticiler ve üç dönem kuralından ötürü milletvekili seçilemeyen kimi önde gelen isimler de katıldı. Son olarak dün il başkanlarıyla bir araya geldi Davutoğlu.
Bütün bu toplantılarda seçim sonuçları değerlendirildi ve parti için bir yol çizildi. Çizilen yol elbette partinin seçim sonuçlarını nasıl okuduğuyla da ilgili.
Benim edindiğim bilgi ve Başbakan Davutoğlu'nun dünkü konuşması aynı yönde: Parti, seçim sonucunu "Seçmen AK Parti'ye 'Git' demedi, onun yerine 'Uzlaş' dedi" şeklinde okuyor.
Böyle okudukları için de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine görev verdiğinde Davutoğlu, koalisyon kurmak için samimi bir çaba içine girecek. Bu yönde partinin en üst karar organı olan MYK ona yetkiyi oybirliğiyle verdi.
AK Parti kurmayları, 'Koalisyon demek temel ilkelerimizden vazgeçeceğiz demek değil ama bunları olmazsa olmaz kırmızı çizgiler olarak söylemek de yanlış olur; bizim seçim öncesi açıkladığımız 10 maddemiz var, yeni anayasa ve çözüm süreci diye başlayan, bu ilkelerimizden vazgeçmeyiz' diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar