Panama sızıntısı da laf mı, bir milletin bilgileri sızdı

YANLIŞ hatırlamıyorsam Amerika'daki meşhur Watergate skandalı ile ilgili bir filmdi, birisi bilgilerin gazetecilere sızmakta olduğunu söyleyince toplantıyı yöneten yetkili, "Tarihte en son böyle bir sızıntı olduğunda...


YANLIŞ hatırlamıyorsam Amerika'daki meşhur Watergate skandalı ile ilgili bir filmdi, birisi bilgilerin gazetecilere sızmakta olduğunu söyleyince toplantıyı yöneten yetkili, "Tarihte en son böyle bir sızıntı olduğunda Nuh Peygamber gemisini inşa etmişti" cevabını veriyordu.
Bugünlerde Panama’daki bir hukuk bürosundan sızan inanılmaz büyüklükteki dosyalar ve onların açıklanmasının yarattığı bir skandalı konuşuyor bütün dünya.

Dünya onu konuşuyor olsun, biz de burada belki etkileri itibarıyla Panama sızıntısını hiç aratmayacak büyüklükte bir skandalın içinde yaşıyoruz zaten.

Hem de yıllardır.

Bizim, 49 milyondan fazla vatandaşımızın her türlü kimlik bilgisi çalındı. Bu yetmezmiş gibi şimdi çalınan bilgiler bir de internete yüklendi.

Ben konuyu en son 20 Şubat’ta bu köşede, “En büyük ulusal güvenlik sorunumuzu konuşmuyoruz bile” başlığıyla yazmıştım. O günden bugüne de konuyu konuşmamaya devam ettik.

O yazımda kendilerine ‘bilgisayar korsanı’ adı veren birtakım kişilerin ellerindeki bu bilgileri web’e koymaya hazırlandıklarını duyurmuştum. Bugün o da oldu; iki gün önce hepimize ait temel kimlik bilgilerini içeren 7 GB büyüklüğünde bir veri tabanı Romanya kökenli bir siteye yüklendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar