Kuleli mi daha büyük tehdit, imam hatipler mi?

BİR zamanlar Genelkurmay Başkanlığı, imam hatip liselerinin yarattığı tehditle meşguldü, sürekli birtakım rakamlar verilir ve gelecekte devletin her kademesine imam hatip mezunlarının geleceğini, bunu da laik rejime tehdit...

BİR zamanlar Genelkurmay Başkanlığı, imam hatip liselerinin yarattığı tehditle meşguldü, sürekli birtakım rakamlar verilir ve gelecekte devletin her kademesine imam hatip mezunlarının geleceğini, bunu da laik rejime tehdit olduğunu ilan ederlerdi.

Bugün biliyoruz, bu istatistiklerin verildiği tarihten 7-8 yıl önceden itibaren Türkiye’nin bütün askeri liselerine Fetullahçılar yerleşmişti bile. Askeri okullar giriş sınavının sorularını çalmışlar, kendi ‘altın nesil’lerini askeri okullara silme sokmuşlardı.

ASKERİ EĞİTİM MÜKEMMEL Mİ?

28 Şubat döneminde toplum imam hatiplerle korkutulurken o ‘altın nesil’ de teğmen olarak harp okullarından mezun olmaktaydı.

Geçen gün bu köşede “Nasıl olur da koca general bu safsataya inanır?” diye sordum. Tam da beklediğim yerlerden, kişilerden beklediğim tepkiler geldi.

Bir düşünün: Düne kadar askeri liseler ve harp okullarında verilen eğitimin mükemmel olduğunu düşünürdü bu toplumda geniş bir kesim.

ATATÜRKÇÜ DEĞİL FETULLAHÇI OLDULAR

Sadece akademik olarak mükemmel değildi, bir de sarsılmaz Atatürkçüler yetişirdi o okullardan hayale göre.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar