İki ateş arasında HDP’nin hali

HALKLARIN Demokratik Partisi HDP'nin 7 Haziran seçiminde aldığı 6 milyon oy bir yerde bugünün ana tartışma konusunu oluşturuyor. Geçen gün de özetlemeye çalıştığım ve memlekette kötü olan her...

HALKLARIN Demokratik Partisi HDP'nin 7 Haziran seçiminde aldığı 6 milyon oy bir yerde bugünün ana tartışma konusunu oluşturuyor.

Geçen gün de özetlemeye çalıştığım ve memlekette kötü olan her şeyin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kaynaklandığını savunan inancın dile getirdiği şeylerden biri, AK Parti ve Erdoğan'ın bu 6 milyon oyu azaltmayı kafaya taktığı.

Savaşı kim başlattı?

Bu inanca göre, durduk yerde 'Çözüm süreci' masasının devrilmesinin ve ardından da PKK ile silahlı mücadelenin yeniden başlamasının sebebi, Erdoğan ve AK Parti'nin yeniden yapılacak seçimde HDP'yi baraj altında bırakmak istemesi.
Sadece bu inancı savunanların değil, HDP yöneticilerinin resmi görüşü de bu yönde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkan olmak için gereken Anayasa değişikliğini yapabileceği 330'un üzerinde milletvekiline HDP'yi barajın altına iterek kavuşabileceğini, o yüzden de Erdoğan'ın 'savaş başlattığını' öne sürüyor HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş.

PKK'nın hedefi HDP mi?

Bu inançla yüzde 100 çelişki içinde olmasa da bir inanç daha var: Kandil'deki PKK yöneticilerinin, hatta İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın da HDP'nin 6 milyon oy almasından memnun olmadığını, bu savaşın PKK tarafından HDP'nin etkisini kırmak, onu ikinci veya üçüncü plana itmek için çıkarıldığını söyleyen.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.359 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar