Gündem dışı: Kanserle savaşta başrolde bir Türkiyeli...

BİLİYORUM memleketin terörden çocuk tacizine, yolsuzluktan siyasetsizliğe, dış politikadan futbola uzanan geniş ve canlı bir gündemi var; gazetede yazan biri olarak benim de bu gündem içinde hareket etmem görevim.Ama bu...

BİLİYORUM memleketin terörden çocuk tacizine, yolsuzluktan siyasetsizliğe, dış politikadan futbola uzanan geniş ve canlı bir gündemi var; gazetede yazan biri olarak benim de bu gündem içinde hareket etmem görevim.
Ama bu gündem yeterince çok insanın çenesini ve kalemini yoruyor zaten; ben biraz daha farklı bir konuya odaklanmak istiyorum izninizde iki gün boyunca.

1 MİLYAR DOLAR ÖDENEK ALDI

Geçen pazartesi günü, İstanbul’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nin konferans salonu Seed’in (ki ‘tohum’ demek) önemli bir konuğu vardı; yıllardır çalışmakta olduğu San Diego’daki California Üniversitesi’nden izinli olarak pek yakında ABD’nin Oregon eyaletindeki Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde çalışmaya başlayacak olan Türkiyeli bir bilim insanı, Prof. Dr. Sadık Esener.

Prof. Esener, aslen bir mühendis, tıp doktoru değil. Ama bir süreden beri kanserle ilgili olarak çalışıyor. Oregon’da da 10 yılda 1 milyar dolarlık bir ödenek kazanan laboratuvarın başında kansere çare arayacak.

NANOTEKNOLOJİ VE KANSER

Prof. Esener esas olarak malzeme bilimci ve nanoteknoloji konusunda dünyanın önde gelen araştırmacılarından biri. Hem kendisi hem de yetiştirdiği doktora öğrencileri (ki bir bölümü de Türkiye kökenli) bu alanda çığırlar açan buluşlara, bilimsel makalelere imza atıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.359 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar