FETÖ’nün insan kaynağı nasıl kurutulur?

DİYECEKSİNİZ ki, "Hayır, kurutulamaz". Doğrudur, her zaman inanan birileri çıkacak Fetullah Gülen'in mehdi olduğuna. Ancak o birileri, Fetullah Gülen’in düne kadar erişebildiği kaynakla kıyaslandığında...

DİYECEKSİNİZ ki, "Hayır, kurutulamaz". Doğrudur, her zaman inanan birileri çıkacak Fetullah Gülen'in mehdi olduğuna.

Ancak o birileri, Fetullah Gülen’in düne kadar erişebildiği kaynakla kıyaslandığında marjinal, hatta önemsiz kalacaktır.

Önemli olan, Gülen’in ve daha sonra ortaya çıkabilecek öteki ‘kurtarıcı’ların eline o kaynağı vermemek.

Fetullah Gülen’i ortaya çıkaran ve onu bugünkü fenomen haline getiren şey, bizim Cumhuriyetimizin hataları ve eksikleridir. Gülen örgütüne en büyük desteği vermekle haklı olarak suçlanan Adalet ve Kalkınma Partisi de aynı hataların ve eksiklerin bir ürünüdür.

Bu teşhisi cesaretle ve adam gibi koyabilmeliyiz.

SOSYAL DEVLETİ BECEREMEDİK

Resmi ideolojiye, o ideolojinin uygulanma biçimine, hele hele 28 Şubat’tan sonra girilen din düşmanı döneme değinmeyeceğim bile; sorun bizim 90 yılda hâlâ sosyal devleti becerememiş olmamızda.

Gülen örgütünün en büyük insan kaynağı eğitimde ve ‘hizmet’te. Hareket kendine boşuna ‘hizmet’ adını vermiyor; önce ‘hizmet’i sunuyor, sonra maddi manevi ‘himmet’i bekliyor çünkü.

‘Hizmet’ ne peki?

Eğitime, hatta kaliteli eğitime erişimi olamayan insanları eğitime ulaştırmak.

Devletin beceremediği ilk şey bu. Defalarca yazdım, bir daha yazayım: Birkaç hafta sonra okullar açılacak ve 1 milyonun biraz üzerinde çocuğumuz ilkokula başlayacak. Bu çocuklar 12 yıl sonra liseden mezun olduklarında içlerinden sadece yüzde 10’u dünyadaki yaşıtlarıyla yarışabilir seviyede olacaklar. O çocukların yüzde 25-30 kadarı ‘Türkiye için iyi’ diyebileceğimiz bir eğitim/bilgi seviyesinde olacak. Geri kalan yüzde 60’ın üzerindeki kısmı ise maalesef bu 12 yılın önemli bölümünü boşa geçirmiş olacak.

EĞİTİME ERİŞİYORUZ, YA KALİTEYE?

Devletimiz 90 yıldan bu yana kaliteli eğitime her çocuğun erişimini sağlayabilmiş olsaydı, ne Fetullah Gülen’den ne de demokratikleşmeden söz edecektik bugün.

Evet tarihimizde ilk defa son 10 yıldır artık her çocuğumuz eğitime erişiyor, 12 yıllık zorunlu eğitimle birlikte liselerimizde de çağ nüfusunun neredeyse tamamı okula gider oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar