Erdoğan: Başbakan'la Cumhurbaşkanı arasında sorun çıkmaz diyemem

BAŞLIKTAKİ sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait. 2012 yılının aralık ayında, kendisiyle TRT 1'deki Enine Boyuna programı için yaptığımız mülakatta söyledi bunları...

BAŞLIKTAKİ sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait.

2012 yılının aralık ayında, kendisiyle TRT 1'deki Enine Boyuna programı için yaptığımız mülakatta söyledi bunları Erdoğan.

Programdaki bu sözler araya gitti, çünkü aynı mülakatta Erdoğan PKK'ya silah bıraktırmayı ve dağdan indirmeyi öngören 'Çözüm Süreci'nin başladığını, Abdullah Öcalan'la bu amaçla görüşmeler yapıldığını da açıkladı, doğal olarak o açıklama manşete çıktı.

O söyleşide ben ve program arkadaşlarım, halkın seçeceği bir cumhurbaşkanıyla yine seçim kazanıp gelecek bir başbakanın ilişkisinin nasıl olacağını ısrarla sorguladık. Erdoğan, cumhurbaşkanı ve başbakanın aynı partiden geliyor olsalar bile bu sistemde aralarında bir sıkıntı çıkacağı öngörüsünde bulundu, 'Aralarında sorun çıkmaz diyemem' dedi.

Nitekim halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak göreve başladıktan 7 ay sonra elimizde Başbakan'la Cumhurbaşkanı arasında çıkmış, üstelik kamuya mal olmuş sorunlardan oluşan bir liste var artık. Ve bu listenin daha da uzamayacağının bir garantisi yok.

İçeriden pek az bilgi sızıyor, gazeteciler, analizciler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun stratejilerini çözmeye çalışıyor.

Mesela Akif Beki, Cumhurbaşkanı'nın başkanlık sistemi tartışmalarını gündemde tutmak için 'kontrollü gerginlik' politikası uyguladığını, yani bu tartışmaları bir yerde kasıtlı olarak çıkardığını yazdı geçenlerde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar