Elbet sonunda bir hükümet kurulur

BAŞARI aslında Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne ait ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de ciddi payı var: Seçimin üstünden beş hafta geçtikten sonra sokakta vatandaş 'Hükümet kurulacak mı' diye...

BAŞARI aslında Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne ait ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de ciddi payı var: Seçimin üstünden beş hafta geçtikten sonra sokakta vatandaş 'Hükümet kurulacak mı' diye soruyor. Az başarı sayılmaz!

Benim başıma bu sıklıkta geliyorsa öteki gazetecilere daha çok geliyordur; bakkaldan taksiciye, genç öğrenciden ev kadınına her çeşit insan, merhaba bile demeden 'Hükümet kurulur mu' diye soruyor.
Elbet bir hükümet kurulur; ama peşrevin bu kadar uzun sürmesini ve uzun sürüyor diye tarafların propaganda makinelerinin şimdiden birbirini suçlamaya başlamasını anlamak zor.
Bu yazıyı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmeye başlamasından önce yazıyorum. Görüşmenin sonunu beklemeye, Davutoğlu'nun ilk iki görüşmesini toplu halde değerlendirmeye gerek duymadım.
Duymadım çünkü, biraz sonra başlayacak olan görüşmeden çıkacak iki ihtimal var. Ya AK Parti ve MHP, aynen CHP'yle olduğu gibi 'Keşif amaçlı görüşmeler'e karar verecek ya da MHP 'Biz muhalefet olmak istiyoruz' demeye devam edecek.
Bu iki ihtimalin birbirinden yegâne farkı, ikinci ihtimalin gerçekleşmesi halinde kenarda duran CHP'nin kendi elinin güçlendiğine dair (bence yanlış) bir izlenim edinmesi olacak; o kadar. (MHP ile keşif amaçlı görüşmelerin başlanması da AK Parti'ye elinin güçlendiği hissini verebilir ama bu da yanlış bir his olur; AK Parti'nin eli pazar günü ne kadar güçlüydüyse bu görüşme sonrası da ancak o kadar güçlü kalmaya devam edecek.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar