Demirel’in mirası ve Erdoğan neden kaybetti?

SİYASİ liderler, biz onları sevelim sevmeyelim, bu dünyada çok istisnai yerler işgal eden insanlar. O yüzden siyasi lider, genellikle geçmişin veya bugünün öteki liderlerinin davranışlarına bakar, o...

SİYASİ liderler, biz onları sevelim sevmeyelim, bu dünyada çok istisnai yerler işgal eden insanlar.

O yüzden siyasi lider, genellikle geçmişin veya bugünün öteki liderlerinin davranışlarına bakar, o davranışlardan, o tarihten kendince dersler çıkarıp kendine bir davranış tarzı belirler.
Türkiye'de açık açık itiraf edilmese de, bütün siyasi liderler, ki buna Recep Tayyip Erdoğan da dahil, Atatürk'ü ya başarılarıyla geride bırakmaları gereken bir rakip ya da kendi davranışlarını meşru kılacak bir rehber gibi görürler zaman zaman.
Falih Rıfkı Atay'ın 'Çankaya'sında Atatürk'ün zaman zaman kurmaylarına çok sinirlenip 'Hadi seçime gidelim öyleyse, halk sizi mi seçecek, beni mi' dediği anlatılır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu pasajdaki Atatürk'ten çok etkilendiğini, kendi siyasi popülaritesine çok güvendiğini ve etrafına da 'Sizi ben seçtirdim, benim sayemde oradasınız'ı sık sık hatırlattığını çok sayıda özel sohbetten biliyoruz; bunlar yazıldı çizildi. ('Beni Atatürk gibi Çankaya Köşkü'ne hapsedemezsiniz' cümlesini Erdoğan'ın ağzından hiç duymadık ama bugünlerde Erdoğan'ı canıyürekten savunan pek çok kalem bu cümleyi yazıyor, tesadüf değil.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar