Cizre'de sokağa çıkan vatandaş çok şey söylüyor

SON bir yılda adını en çok duyduğumuz ilçe merkezlerinin başında herhalde Cizre geliyor. Barikatlar, bombalı tuzaklar, çok sayıda polis ve askerin şehit düşmesi, sivil halktan insanların ölmesi, şehrin...

SON bir yılda adını en çok duyduğumuz ilçe merkezlerinin başında herhalde Cizre geliyor.

Barikatlar, bombalı tuzaklar, çok sayıda polis ve askerin şehit düşmesi, sivil halktan insanların ölmesi, şehrin tahrip olması...

Geride kalan 12 ay boyunca Cizre’yi böyle duyduk.

Ama darbe gecesi aynı ilçenin adını bir başka biçimde, aynen İstanbul, Ankara ve Malatya’daki gibi demokrasi destanı yazılan bir eylemle duyduk. Onca haber kalabalığı içinde o gece Cizre’de yaşananlar gazetelerde kendine yeterince yer bulamadı, o yüzden de dikkatlerden kaçtı.

İlk olarak Murat Yetkin’in Hürriyet’te duyurduğu gibi o gece Şırnak’taki Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’ndan binlerce komandonun uçaklarla Ankara’ya taşınması ve darbecilerin bu komandolar aracılığıyla Ankara’ya hâkim olması planlanmıştı.

KOMANDOLAR YOLA ÇIKIYOR

Askeri nakliye uçakları havada, İdil yolu üzerindeki Şerafettin Elçi Havaalanı’na inmeye hazırdı. Komandolar Şırnak’tan yola çıktı.

Ancak bu arada Şırnak Valisi ve Emniyet Müdürü bütün ildeki polis ekiplerini alarma geçirmiş, havaalanını da kapatmak için tedbirler almaya başlamıştı.

Askerlerin yolu mecburen Cizre’den de geçecekti. Burada da Emniyet Müdürlüğü ve onun karşısındaki “105. polis kontrol noktası” diye bilinen noktada polis araçları yolu kapatmış, bir çeşit barikat yapmıştı.

O sırada darbe girişimini duyan Cizreliler de sokağa döküldüler. Sayıları az değildi. Emniyet Müdürlüğü’nün önünde onlar da toplandılar. Emniyet amiri orada halka teşekkür konuşması yaptı, Cizreliler ve polis bir oldu, jandarma komandoların geçişini engelledi.

CİZRELİ AHMET ANLATIYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar