Bu hafta yollarda en az 45 kişi ölecek

BİLMİYORUM, gözü bu başlığa takılınca yüzünde bir tebessüm belirmiş midir ama bugünün Posta gazetesi yazarı ve yazıişleri editörü Hakan Çelenk, ben Radikal'de neredeyse her bayram...

BİLMİYORUM, gözü bu başlığa takılınca yüzünde bir tebessüm belirmiş midir ama bugünün Posta gazetesi yazarı ve yazıişleri editörü Hakan Çelenk, ben Radikal'de neredeyse her bayram öncesinde bu başlığı önerdiğimde şiddetle itiraz ederdi.

"Bayram öncesi içlerini karartmayalım insanların İsmet Abi" derdi, sonra yazıişleri masasındaki herkes de onu destekler ve ben geri adım atardım her seferinde. Ama birkaç gün sonra, bayramın hemen ertesinde en önce haberi o derler, sonra da bana dönüp "Yine haklı çıktın İsmet Abi" derdi.
Geçen gün benim rakamımı doğrulayan bir derleme çıktı bütün gazetelerde. Son 10 yılda dini bayramlarda trafik kazalarında 876 kişi ölmüştü. Yılda ortalama 87 kişi, bayram başına ortalama 44 kişi.

DUBLE YOLLAR HEP YOĞUN

Bu yaz, üstelik de Şeker Bayramı'ndan iki gün önce, uzun yıllardır yapamadığım bir şeyi yaptım, İstanbul'dan karayoluyla Bodrum'a gittim; bayramdan birkaç gün sonra da döndüm.
Yani 'bayram trafiği'ne girmedim; ama çok ciddi yoğun trafiğin içinde gittim ve geldim.
Uzun yıllardır şehirlerarası yollarda araba kullanmadığım için bu gelişmenin arasını kaçırdım ama benim bu yaz gördüğüm şuydu: Yollarda, inanılmaz bir yoğunluk var. Duble yollar sayesinde bu yoğunluk il ve ilçe merkezleri dışında çok hissedilmiyor belki ama diyelim Balıkesir-Manisa arasının İstanbul'daki şehir içi trafiğine benzemesine çok ama çok az kalmış durumda.
Bir bakıma bu yoğunluk ölümlü trafik kazalarına karşı en büyük güvencemiz olacak gelecekte. Ama bu hafta korkarım bayram gidişi ve dönüşünde 45 vatandaşımızı kaybedeceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar