Bir FETÖ okulu hikâyesi ve kurunun yanındaki yaşlar...

YANLIŞ hatırlamıyorsam 2008 veya 2009'du. O zamanlar Radikal gazetesinde çalışıyordum, bir okuyucumun gönderdiği bir mail ilgimi çekti. Okuyucum eşiyle yeni boşanmıştı, ortak çocuklarını o güne...

YANLIŞ hatırlamıyorsam 2008 veya 2009'du.

O zamanlar Radikal gazetesinde çalışıyordum, bir okuyucumun gönderdiği bir mail ilgimi çekti.

Okuyucum eşiyle yeni boşanmıştı, ortak çocuklarını o güne kadar okuduğu özel okuldan almak ve daha ekonomik bir okula göndermek zorunda kalmışlardı.

Fakat birkaç ay önce, çocuklarının yeni okulu için arkadaş çevresinde ‘O okul Fetullahçıların’ dendiğini duymuştu. Sonra benzer bir ima Hürriyet’in eğitim sayfasında da çıkınca dayanamamış bana mektup yazmıştı.

“Çocuğum ömrü boyunca Fetullahçı okuldan mezun oldu damgasını taşısın istemem” diyordu ama bir yandan da okuldan ne kadar memnun olduğunu anlatıyordu. Okulda tavus kuşları geziyordu, İngilizce eğitim çok iyiydi, çocuğuna dinle ilgili herhangi bir telkin yapılmamıştı vs. Ve tabii okulun fiyatı da çok uygundu.

Okuyucuma araştıracağımı söyledim, sağa sola sordum, herkes okul için ‘Fetullahçı’ diyordu.

‘SAHİBİ BİZDEN, OKULLAR DEĞİL’

Derken tam o günlerde Fetullah Gülen taraftarlarının en önemli cephe örgütlerinden biri olan Gazeteciler Yazarlar Vakfı’ndan bir davet aldım, bir sabah kahvaltısında vakfın önde gelenleriyle sohbet etmem isteniyordu. Gittim, bugün FETÖ’nün üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan başta vakıf yöneticisi Mustafa Yeşil olmak üzere pek çok üst düzey isim oradaydı.

Açıksözlü bir sohbet oldu, ben cemaati şeffaf olmamakla, gündemi belli olmamakla ve (özellikle ticaret ve medyada) aslında sahip olmaması gerektiği kadar büyük bir güce sahip olmakla eleştirdim, onlar dinledi.

Sohbetin sonunda okuyucumun sorusu geldi aklıma, doğrudan sordum: “Bu okul sizin mi?”

Cevap doğrudan Mustafa Yeşil’den geldi: “Sahibi bizdendir ama okulların bizimle ilgisi yok.”

Bu cevabı ve daha önce edindiğim dedikoduları okuyucuma aktardım, “Karar vermesi zor” dedim. O çocuğunu aldı mı, almadı mı bilmiyorum.

SUNUMDA ADI GEÇEN OKUL

Ama bu okulun adını bu hafta boyunca yazdığım askeri liselerle ilgili kopya iddialarını içeren ve bir YÖK üyesi tarafından hazırlanan raporda açık açık yazılı görünce pek de şaşırmadım. (YÖK’ün rapor ve sunumla kurumsal bir ilgisi olmadığı bilgisi dün bana aktarıldı ama raporu ve sunumu hazırlayan bir YÖK üyesi.)

Söz konusu özel okul bundan yıllar önce sahip değiştirdi, önce bir uluslararası yatırım fonu tarafından alındı. Bu yeni sermaye girişiyle okul operasyonlarını çok büyüttü, İstanbul’da ve pek çok şehirde şubeler açtı, ciddi bir yaygınlık ve marka değeri kazandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar