'Bebeğinizi aşılatmayın' diyenleri dinlemeyin...

BU hafta pazartesi günü Hürriyet'in sürmanşetini Oya Armutçu'nun bir haberi süslüyordu. Başlık, 'Yargıtay aşılar yapılacak dedi' şeklinde atılmıştı. Aynı haberin altında bir de Ordu'da ikiz...

BU hafta pazartesi günü Hürriyet'in sürmanşetini Oya Armutçu'nun bir haberi süslüyordu. Başlık, 'Yargıtay aşılar yapılacak dedi' şeklinde atılmıştı. Aynı haberin altında bir de Ordu'da ikiz bebeklerine aşı yaptırmayı reddettiği için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla'nın mahkemeye sunduğu savunma dilekçesi ayrıca haberleştirilmişti.

Oya Armutçu'nun haberinden öğrendik ki 2013 yılında Uşak'ta bir anne-baba 1 yaşındaki çocuklarına zorunlu aşıları yaptırmadıkları için Aile Mahkemesi'nde haklarında dava açılmış ama çift yerel mahkemede davalarını kazanmışlardı. Dava temyiz edilmiş, Yargıtay ise beraat kararını bozmuş, 'Aşılar yapılsın' demişti. Kuşkusuz bu karar henüz kesinleşmiş değil ama biri Uşak'tan diğeri Ordu'dan gelen haberleri görünce, yeni doğmuş çocuklara aşı yaptırmama eğiliminin bizim sandığımızdan daha yaygın olduğu izlenimine kapıldım.

Amerika'da kızamıktan ölen çocuklar

Gerek adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ve TC kimlik numarası, gerekse aile hekimliği sistemi sayesinde Sağlık Bakanlığı yeni doğan bebekleri çok yakından takip edebiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.359 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar