Bahçeli pazarlığa kapıyı kapattı...

UZUNCA bir aradan sonra ilk kez bir parti genel başkanının grup konuşmasını canlı izleme ihtiyacı duydum.Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grubu’na hitaben yaptığı...


UZUNCA bir aradan sonra ilk kez bir parti genel başkanının grup konuşmasını canlı izleme ihtiyacı duydum.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grubu’na hitaben yaptığı konuşmada, bu köşede cumartesi günü çıkan yazıdan da hareketle bence çok önemli bir mesaj verdi.

Bahçeli, kendi liderliğinde MHP’nin başkanlık sistemine hiçbir zaman geçit vermeyeceğini, erken seçimle de korkutulamayacaklarını söyledi.

MHP’nin sistem değişikliği veya partili cumhurbaşkanı konusunda anayasa pazarlık kapısını kapatması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kongreye hazırlanmakta olan Adalet ve Kalkınma Partisi açısından geleceğin biraz daha netleşmesini sağladı.

Benim açımdan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun neden gönderildiği çok net: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun önceliğinin başkanlık sistemi olmasını istemişti, Davutoğlu ise başkanlık sistemi savunusunu ve girişimlerini Erdoğan’ın istediği şekilde yapmadı.

Davutoğlu’nun genel başkanlık ve Başbakanlık’tan ayrılıyor olmasının getireceği en önemli değişiklik, AK Parti’nin başkanlık sistemi konusunda sert ve kararlı bir politika izlemeye başlayacak olması.

Fakat Meclis aritmetiği ortada. AK Parti’nin hem kendi içinde fire vermemesi hem de dışarıdan en az 16 oy bulması lazım.

Benim ‘Sert ve kararlı oynamak’ dediğim, Anayasa değişikliği için 330 oyun bulunamaması halinde erken seçime gitmeyi de içeriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar