AK Parti’den küskünler SP, BBP ve diğerler HDP ve MHP’den kopanlar

ADALET ve Kalkınma Partisi'nin aldığı toplam 23.7 milyon oyun yüzde 20'si, yani her beş oydan biri İstanbul'un üç seçim çevresinden geldi. Ve yine AK Parti’nin 7 Haziran’a göre hanesine artı yazdığı...

ADALET ve Kalkınma Partisi'nin aldığı toplam 23.7 milyon oyun yüzde 20'si, yani her beş oydan biri İstanbul'un üç seçim çevresinden geldi.

Ve yine AK Parti’nin 7 Haziran’a göre hanesine artı yazdığı 4.8 milyon oyun yüzde 21.4’üne denk gelen 1 milyon 30 bini İstanbul’da yaşanan artıştan kaynaklandı.
Yani İstanbul AK Parti’nin seçim başarısında çok kritik bir öneme sahipti.
Baktığınızda İstanbul’un her üç bölgesinde de AK Parti oylarında ciddi artışlar yaşandı. Peki bu artışın kaynağı ne?
Benim bulgularım başlıca üç kaynağın bu artışta rol oynadığını gösteriyor. Bunlardan birincisi ve en büyüğü beş ay önce seçime katılmayanlar. İkinci sıraya, 7 Haziran’da başta Saadet ve Büyük Birlik olmak üzere ‘diğer’ kategorisine giren partilere oy vermiş olup da bugün tercihini AK Parti’den yana değiştirenleri yazmak gerek. Ve son olarak da HDP ile MHP’den kopan seçmenleri.
AK Parti, oy oranını 7 Haziran’a göre İstanbul birinci bölgede yüzde 7, ikinci bölgede yüzde 8.5 ve üçüncü bölgede de yüzde 8.2 kadar artırmış görünüyor. Bunlar çok önemli, çok büyük ve dediğim gibi partinin ülke çapında elde ettiği olağanüstü başarıya ciddi katkı sağlayan artışlar.

CHP’DEKİ ARTIŞIN YARISI İSTANBUL’DAN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.360 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 412 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar