216 vaat bir yıla sığar mı? Sığsın...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, hükümetin üç aylık, altı aylık ve bir yıllık vadede hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı. Toplam başlık sayısı 216. Bu...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, hükümetin üç aylık, altı aylık ve bir yıllık vadede hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı.

Toplam başlık sayısı 216.

Bu başlıkların bazılarının aslında birden fazla başlığı kapsadığı düşünülecek olursa, önümüzdeki bir yıl boyunca neredeyse her gün bir reformun, değişikliğin veya vaadin yerine getirilmesi gerekecek.

Bu 216 başlığa biraz yakından baktığımızda, bunların bir bölümünün (44 tanesinin) bugünden tezi yok yürürlüğe girebilir cinsten olduğunu söyleyebiliriz.

Nitekim bazılarını dün Başbakan, ‘Şimdi başlattık’ diyerek duyurdu bile.

Bunlar genellikle AK Parti’nin seçim vaadi olan ve idari düzenlemeler veya kararlarla yapılabilir şeyler.

ÜÇ AY İÇİN 20 BAŞLIK

Hükümetin ilk üç ay için hedeflediği değişikliklere yakından bakınca, ki bunlar 20 başlıkta toplanmış, bazı önemli yasa değişikliklerinin veya yeni yasaların çıkması gerektiği görülüyor.

Örneğin siyasi etik yasası, mevzuatımızda olmayan bir şey, sıfırdan çıkacak.

Ama mesela kıdem tazminatı fonu kurulması veya esnek çalışmaya ilişkin konular yasa değişiklikleriyle yapılabilir işler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok mu? 23 Kasım 2016 | 2.359 Okunma Genetiği değiştirilmiş insan kanseri yenecek mi? 19 Kasım 2016 | 610 Okunma Mafyaların hortlaması riski... 18 Kasım 2016 | 1.640 Okunma Küreselleşmenin intikamını sol değil sağ mı alacak? 16 Kasım 2016 | 411 Okunma Çatlaktan içeri sızan ışık... 12 Kasım 2016 | 1.052 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar