Trans düşünce yahut insanlığın sonuna doğru

“Trans” tam olarak “geçiş” demek malum. Geçenlerde bir yazımda dünyanın en yaygın düşüncesinin artık “trans düşünce” olduğunu yazmış, orayı biraz derinleştirmek...

“Trans” tam olarak “geçiş” demek malum. Geçenlerde bir yazımda dünyanın en yaygın düşüncesinin artık “trans düşünce” olduğunu yazmış, orayı biraz derinleştirmek isteğimden söz etmiştim.

Adına şimdilik “trans düşünce” diyebileceğimiz bu düşüncenin, popüler kültürün yoğun dayatmasıyla dünyanın

en yaygın ve/veya yaygınlaştırılmaya çalışılan düşüncesi olduğuna inanıyorum.

“Dünyadaki tek hakikat, hakikatin aslında olmadığıdır” temel ilkesinden hareket eden bu düşünce biçiminin bütün “geçiş”lere onay veren, bu yanıyla da hazcılığın çok daha sofistike bir halini yaygınlaştıran bir ana akım olduğuna inanıyorum.

Cinsiyetin, cinselliğin, cinsel tercihlerin, ırkın, bedenin, uzvun, hatta insanın “geçiş”i söz konusu burada. Sadece kadınken erkeğe, erkekken kadına geçiş değil burada söz konusu olan. İnsandan köpeğe, zenciden beyaza, engelsizden engelliye, efendiye, köleye, aklınıza ne gelirse bir “geçiş”ten söz ediyorum.

Bütün verili kimliklerin “seyyarlaşması”, hatta “transport” hale gelmesi söz konusu olan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 333 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 333 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 442 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 913 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar