Toplumsallık ve hendese

Geçtiğimiz cumartesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Yüzyılın...

Geçtiğimiz cumartesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” programında AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı açıklanmadı ama bana kalırsa İstanbul’un yerel seçim kampanyası fiili olarak başlatıldı.

Bu kanaatimi besleyen iki husus var. Birincisi, Cumhurbaşkanımızın konuşmasında İstanbul ve belediye başkan adayı hakkında verdiği tafsilat. Hem “İstanbul’a kendisini adayacak bir aday” profilinin üzerinde durdu Cumhurbaşkanımız, hem de İstanbul’un önümüzdeki dönemde belirleyici kavramının “kentsel dönüşüm” olacağını beyan etti.

İkincisi de Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ortaya koyduğu “İstanbul için kentsel dönüşüm projesi”nin büyüklüğü. Açık konuşmak gerekirse kentten de dönüşümden de pek anladığı söylenemeyecek Ekrem İmamoğlu ile eşgüdüm halinde çalışarak İstanbul’u dönüştürmek zor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız, İstanbul için merkezi iktidarın gücü ile birlikte yerel iktidarın gücünün de yanında olmasını ve İstanbul’un uyum içerisinde dönüşmesini arzu ediyor.

Bence, “İstanbul’u yönetmeye talip olacak aday”da bu dönem aranacak iki temel nitelik...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 16 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 317 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 439 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 909 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 955 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar