O değil de güzel kerizliyorlar bizi

Esenyurt’da bir tekel bayiinde yaşanan korkunç cinayetler bir türlü gündemden düşmüyor. Ben yazıyı kaleme alırken cinayetlerin dört failinden üçü yakalanmıştı....

Esenyurt’da bir tekel bayiinde yaşanan korkunç cinayetler bir türlü gündemden düşmüyor. Ben yazıyı kaleme alırken cinayetlerin dört failinden üçü yakalanmıştı. Dördüncü-sünün yakalanması da an meselesiydi.

Şu ana kadar olayla ilgili olarak ortaya çıkan en net gerçek, meselenin taraflar arasında bir alacak-verecek meselesi olduğu. Olayda öldürülen Yunus Emre Erzen’in ifadelerinden anlıyoruz bunu.

Başka? Bir de cinayetten bir süre önce alacaklılarından biri bu meselenin tartışması esnasında ayağından vurulmuş; vuran şahıs hapiste. Onu biliyoruz. Başka? Bir de aynı tekel bayiine yaklaşık iki ay önce ateş açıldığını da biliyoruz.

Yani aşağı yukarı, alacak-verecek meselesinden nizalaşıp birbirlerinin canına kastedebilen bir insan topluluğunun gerçekleştirdiği yere batası bir olay bu.

Peki ama biz bu olayı Türkiye’de neresinden ve nasıl konuştuk? Daha doğrusu bu olayın Türkiye’de “başka türlü” konuşulmasını isteyenler bizi nasıl yönlendirdi?

Pazar günü twitter’da “tekel” başlığı epeyce liste başı kaldı. Yazıyı yazdığım sırada da “Esenyurt” listenin başındaydı....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 210 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 332 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 441 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 913 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar