Küfürbazlar, ezikler, ahlâk satıcıları

Vay arkadaş. Vay arkadaş. Vay arkadaş. Kim olduğunu bilmediğimiz, temsiliyet kabiliyeti olmayan bir adet sosyal medya hesabı terbiyesizliklerin en büyüğünü yapıp Başak Demirtaş’a ağza alınmayacak, son derece incitici bir kelâm etti diye hepimizin “özür dilemesini” bekleyen, bunu icbar eden bir atmosfer oluşturuldu.

Açık konuşayım. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün konuyla ilgili olarak yazdıkları dışında “özür pozisyonundan” yazılan her mesaj bir çeşit ezikliktir. Niçin Abdülhamit Gül dışında? Şundan: Konunun hukukla, kişi hakkıyla ilgisi vardır. Dolayısıyla bakanın “konunun takipçisi olacağız, bu terbiyesiz hukuk önünde hesap verecek” minvalinde yazması son derece normaldir. Abdülhamit Gül, işini yapmaktadır ve buldukları her fırsatta bakanla “hesap kesmeye çabalayan” ekibe kötü bir haberim vardır: Aradığınız ekmek orada da değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 0 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum