İnsanlık için paniklemek mi? Şaka mı yapıyorsun dostum?

Türkiye’deki ve dünyadaki liberallerin müstafi peygamberi Fukuyama, 1 Mart günü kavramın gerçek anlamıyla “panik butonu”na basan bir yazı yayınladı. Trump’ın Amerika seçimini kazanma şansı...

Türkiye’deki ve dünyadaki liberallerin müstafi peygamberi Fukuyama, 1 Mart günü kavramın gerçek anlamıyla “panik butonu”na basan bir yazı yayınladı. Trump’ın Amerika seçimini kazanma şansı arkadaşımızı deliye döndürmüş ve liberallerin en sevdiği şeyi yaparak halk aşağılaması ile bağlamış yazısını.

Soğuk savaş bitip de dünya görünürde “tek kutuplu” bir hal alınca malum Fukuyama “liberal demokrasiye iman eden yönetimler çağı başlamış, tarihin sonu gelmiştir” demişti de bu güçlü(!) teze itiraz edenler liberaller tarafından “çok cahilsin keşke ölsen” hezeyanlarıyla karşılanmıştı.

Hoş, “müstafi” dedik ama bizimki gibi hâlâ kendini “üçüncü dünya ülkesiyiz biz be abi” cümlesiyle pışpışlayan liberallerimiz için, (evet, AK Parti içerisindeki liberal akıllar da dahil) adamın peygamberliği “geçmiş” görünmüyor. Hani Jim Jones’un dediği gibi “görev benden alındı” diye açıklama yapsa bizim liberaller kepçe kepçe siyanür içip uçmağa varacaklar.

Yeri gelmişken tekrar etmekte fayda var. Liberal düşüncenin büyük sefaleti fikirlerine göre pozisyon almak yerine pozisyonlarına göre fikir edinmeleridir ve evet, Türkiye’de liberal olmayan tek bir siyasi parti yoktur.

Bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 134 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 327 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 441 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 911 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar