Her şey nasiplen

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracKader Gayret’e, Gayret de Kader’e aşıktı ama bir türlü hikayelerini tamam edemediler. Kader ablanın adının niye Kader olduğuna dair hiçbir soru işareti yoktu...

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Kader Gayret’e, Gayret de Kader’e aşıktı ama bir türlü hikayelerini tamam edemediler.

Kader ablanın adının niye Kader olduğuna dair hiçbir soru işareti yoktu kafamızda. Doğduğumuz topraklarda, “ille de erkek çocuk” diye tutturan erkeklerin sürekli kızı olursa, üçüncü yahut dördüncü kızın adı ya Kader olurdu ya Kısmet. Kader abla, babasının dördüncü kızıydı.

Gayret abinin adının niçin Gayret olduğuna dair ise hiçbir fikrimiz yoktu. Hatta bir miktar komik bulunurdu mahallede Gayret abinin adı. “Ha Gayret” derdi yaşıtı delikanlılar ona.

Ne Kader abla ismini taşıyordu üzerinde, ne Gayret abi. Kader abla ne kadar delişmen, ne denli atak, ne kadar yırtıksa Gayret abi de o denli çekingen, o denli ağırkanlı, o kadar hımbıldı.

Yine de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 310 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 332 Okunma Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 442 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 913 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar