Açılın ben uzmanım

Yanlış anlaşılmasın. Yangın, sel ya da Afganistan uzmanı değilim. Müslüm Gürses’i, Ankaragücü’nü ve Büyük Türk Şiiri’ni saymazsak herhangi bir uzmanlık alanım da yok. Yine de eksik...

Yanlış anlaşılmasın. Yangın, sel ya da Afganistan uzmanı değilim. Müslüm Gürses’i, Ankaragücü’nü ve Büyük Türk Şiiri’ni saymazsak herhangi bir uzmanlık alanım da yok. Yine de eksik söylemiş olmayayım. Bir meselenin uzmanı değilken uzmanıymış gibi yapanları tanıyabilen bir uzmanlığım da gelişti seneler içerisinde.

Konuşma, yazma, anlatma fırsatı bulduğunda “bunu bilmiyorum” diyebilmenin erdemi yerine bir anda acayip uzman kesilip “bir tek ben biliyorum” pozuna ilerleyen isimlerden korkuyorum ben artık üstelik.

Korkuyorum, çünkü bilginin değil kanaatin öneme haiz olduğu bir tuhaf çağa geldik dayandık. Herhangi birimizin kanaatini ve/veya sahip olmak istediği kanaati ne şart altında olursa olsun dolaşıma sokabilen “uzmanlar”ın arasında bırakın hakikate olanı, gerçeğe olan sadakatimiz bile tehlike altında, paramparça.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar