Türkiye-İsrail gerilimi ticareti etkiler mi?

7 Ekim’de başlayan Filistin-İsrail savaşı devam ederken Türkiye-İsrail ticari ilişkilerinin siyasi gerginlikten etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyor.Savaş başladığında Türkiye, ilk günlerde dış diplomasi...

7 Ekim’de başlayan Filistin-İsrail savaşı devam ederken Türkiye-İsrail ticari ilişkilerinin siyasi gerginlikten etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyor.

Savaş başladığında Türkiye, ilk günlerde dış diplomasi trafiğinde yoğun bir çaba sarfetti.

Ancak İsrail’in soykırıma devam etmesi, çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 20 bine yakın insanı şehit etmesi ve hastanelere saldırması bardaktaki son damlanın taşmasına neden oldu.

Masum sivillerin acımasızca şehit edilmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas’ı terör örgütü olarak görmediğini” açıklaması, “Netanyahu gidici” demesi dünya basınında geniş yankıya neden oldu.

Ve iş formlarında, anlaşmalarında, ticari görüşmelerde, ziyaretlerde iptaller oldu.

İki ülke arasındaki 20 yıllık ticari rakamlar bize ticaretin artarak devam ettiğini gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fed ve Savaş beklentileri değiştirdi! 17 Nisan 2024 | 878 Okunma Bu hafta stres testinden geçeceksiniz! 15 Nisan 2024 | 433 Okunma Kendi evim için inşaata başlamak istiyorum, doğru zaman mı? 12 Nisan 2024 | 481 Okunma Bayram sonrası piyasaları neler bekliyor? 10 Nisan 2024 | 645 Okunma Para piyasaları için önemli bir hafta! 08 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar