Khontkar: Bela hep beni buldu bu hayatta

Khontkar, Trap müziğin bu ülkedeki öncüsü. Kendi deyimiyle, “Yıllar oldu hâlâ bayrağı çakılı.” Seveni çok, sevmeyeni daha çok. Binlerce insanı konserlerinde birleştirdi, onlarca...

Khontkar, Trap müziğin bu ülkedeki öncüsü. Kendi deyimiyle, “Yıllar oldu hâlâ bayrağı çakılı.” Seveni çok, sevmeyeni daha çok. Binlerce insanı konserlerinde birleştirdi, onlarca başkasıyla hapiste yattı. Hepsi, şarkıları sayesinde ve şarkıları yüzünden oldu. Çok küfür ediyor, çok doğrudan konuşuyor, toplum onun üzerinde baskı kuramasın diye bilinçli bir çaba harcıyor. Sadece ‘genel izleyici’ olsa yine iyi, Türkiye rap dünyasından da dışlanıyor. Renkli saçları, altın dişleri, yüzünün ortasında her zaman dürüst kalacağının mührü gibi duran ‘100’ dövmesinin getirdiği sorumlulukla davrandığı için… Çocukluğu yoksulluğun, gençliği belanın içinde geçti. İzmir’in çukurunda başlayan hayatını müzikle tümseğe çıkarttı, zirve konusunda da kararlı. ‘Sürtüğe Bak’ şarkısı nedeniyle çok eleştirilen, ‘Maryjane’ şarkısı yüzünden hapse giren Khontkar, şimdi Young Bego işbirliği ile yaptığı ‘RedKeyImmortalGang’ albümü ile bizimle ve söz kendisinde.

‘RedKeyImmortalGang’ nasıl doğdu?

Koronavirüs dolayısıyla sokağa çıkma yasağı başlamadan bir gün önce Bego’yu yanıma çağırdım. “Ne zamandır görüşemiyoruz, gel bende kal. Bir şekilde göndeririz seni evine” dedim. Fakat durum öyle olamadı. Bende dört gün kalması gerekti. İkinci gün akşama doğru sıkılmaya başladık.

Sıkıntı, üretime iyi gelir…

Evet. Ben yine ortaya bir fikir atarak dedim ki, “Gel albüm yapalım” (Gülüyor) Bizim prodüksiyon ekibi canavardır. Bana hali hazırda birçok beat göndermişlerdi. İçlerinden benim beat’lerimin de olduğu 10 tanesini seçip freestyle kaydettik. Bunlardan altısını şarkı haline getirdik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: HATIRLADIN MI? 19 Eylül 2021 | 175 Okunma Cem Mumcu: Yatakta iki kişi görünür ama yatak dünyanın en kalabalık yeridir 14 Ağustos 2021 | 726 Okunma Flu TV'nin kurucusu İlker Canikligil: Artık herkesin cebinde bir stüdyo var. YouTube'da para değil, içerik önemli 26 Aralık 2020 | 319 Okunma Burcu Budak Albayrak: Herkesin bir Homeopati olmalı 15 Kasım 2020 | 275 Okunma Aytuğ Akdoğan: Çok antipatik bir adam olduğumu düşünebilirsiniz, sorun yok 07 Kasım 2020 | 693 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar